La cooperativa de llogateres que sorgeix del projecte Lloguem ja s’ha constituït com a Bloc Cooperatiu SCCL i estrena web pròpia: https://bloc.coop/

El projecte analitza el desenvolupament d’una iniciativa público-cooperativa innovadora en l’àmbit de l’habitatge a la ciutat de Mataró. En concret, la creació d’una cooperativa de llogaters que ofereixi condicions favorables a propietaris d’habitatges desocupats que busquin mobilitzar els seus habitatges amb garanties i a un preu assequible. La recerca es centra en el canvis institucionals i organitzatius emprats per l’administració pública municipal i el teixit associatiu i cooperatiu local en el procés d’implementació d’aquesta iniciativa.

L’IGOP com a partner del projecte ha organitzat un cicle de formació per a les noves incorporacions que van arribant a la cooperativa. El primet taller d’introducció al cooperativisme es va realitzar online el 6 de maig i el va impartir l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.