El dia 11 de febrer es va celebrar la jornada  “Coneixement, compromís i transformació urbana, ciències socials i ciutat” en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència, organitzada per l’l’IGOP-UAB juntament amb l’IERMB i l’Ajuntament de Barcelona.

La jornada va tenir per objectiu reflexionar i debatre sobre el paper de les ciències socials en el coneixement, la transformació i la gestió de la ciutat contemporània. Es varen organitzar tres tallers temàtics (Ciutat i dinàmiques socials i econòmiques; Ciutat i dinàmiques de transició ecològica; i Ciutat, valors i governança urbana) i un diàleg de cloenda amb la participació d’Eva Garcia-Chueca (CIDOB), Oriol Nel·lo (Departament de Geografia, UAB) i Ramon Canal (Ajuntament de Barcelona). L’investigador de l’IGOP Ismael Blanco participà en la jornada amb una ponència sobre el paper de les ciències socials en la comprensió i la transformació de la democràcia a les ciutats.