El projecte pretén recollir informació sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del Covid 19 arreu del món oferint les dades en accés obert.

 

SOLIVID és un projecte col·lectiu per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d’un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19 i és fruit del treball conjunt entre l’IGOP, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i el Grup d’Estudis sobre Energia Territori i Societat del Departament de Geografia (GURB) de la UAB.

Es tracta d’una iniciativa oberta i inclusiva que està incorporant a noves institucions com el Instituto de Investigaciones Sociales de Mèxic, la Università IUAV de Venècia o el Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales de Xile per citar tres exemples. S’afegeix al projecte qualsevol equip interessat que ho desitgi, fent-lo constar a la pàgina principal en el mateix nivell que els impulsors inicials.

El projecte té tres objectius: 1) recollir iniciatives solidàries per a la construcció d’un mapa col·laboratiu; 2) recopilar mapes i xarxes digitals ja existents; 3) difondre notícies i reflexions sobre els impactes de la crisi a les ciutats i el paper de la solidaritat ciutadana.

Tota la informació recollida serà d’accés obert i a disposició de tots els investigadors/es per a la seva anàlisi i comparació. Com a universitat, contribuirem a la seva anàlisi i a la seva comparació amb altres realitats internacionals.

En aquests moments el projecte està en fase de recollida d’iniciatives i ja mostra una selecció de casos al web. En breu oferirà la versió cartografiada interactiva de les experiències recopilades.

Podeu trobar més informació al respecte al web del projecte disponible en sis idiomes (català, castellà, anglès, francès, portuguès i italià): https://www.solivid.org/

 

Si voleu col·laborar-hi podeu fer-ho:

  • Difonent la crida fent servir el següents hashtags:    #solivid   #iniciativesCOVID19

Descárgate nuestro Llamamiento ES (pdf)
Download our Call (pdf)
Descarrega’t la nostra Crida (pdf)
Appel (pdf)