Recentment han sortit dues publicacions derivades del projecte SOCRISIS (www.socrisis.net) a partir de l’estudi de quatre iniciatives socialment innovadores a les àrees urbanes de Nou Barris Nord i Sants de la ciutat de Barcelona. Els dos articles, un en català i l’altre en anglès, analitzen els processos de canvi social duts a terme a través d’experiències d’innovació social tot posant el focus en la dimensió territorial (les característiques històriques i geogràfiques dels barris on emergeixen aquestes iniciatives) i l’agència col·lectiva (a través de l’estudi de diferents pràctiques de lideratge democràtic). Aquí teniu les referències:

  • Eizaguirre, S.; Parés, M. 2018. “Communities making social change from below. Social innovation and democratic leadership in two disenfranchised neighbourhoods in Barcelona”. Urban Research and Practice [ Online ]
  • Eizaguirre, S.; Parés, M. 2018. “La dimensió territorial de la innovació social: una mostra de pràctiques de lideratge col·lectiu a Nou Barris Nord i Sants” Documents d’Anàlisi Geogràfica 64(1): 5-24 [ Descarrega ]