Bruno Dente, professor d’anàlisi de polítiques públiques del Politècnic de Milà, ha estat nomenat doctor honoris causa pel Consell de Govern de la UAB a proposta de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, amb la qual ha col·laborat des de 1985. Dente està considerat un dels analistes més destacats de polítiques i organitzacions públiques.

Bruno Dente va ser un dels primers impulsors a Europa de l’anàlisi de les polítiques públiques des d’una perspectiva pròpia de la Ciència Política. A diferència d’altres aproximacions més eficientistes i pretesament objectives, Dente segueix la línia d’autors com Lindblom o Wildavsky, que entenen que no és possible separar les polítiques (policies) de la política (politics). Dente va ser convidat a la UAB a impartir alguns seminaris introductoris d’aquesta perspectiva a mitjans dels anys 80, i també va ajudar a construir el que seria posteriorment el programa, encara vigent, del Master en Gestió Pública. L’IGOP inscriu la seva aproximació teòrica i sobretot la seva voluntat aplicada i d’incidència en l’anàlisi concret de les polítiques públiques en aquesta tradició que Dente representa. D’aquí la significació que la UAB hagi decidit atorgar-li el Doctorat Honoris Causa en el marc de la Facultat de Ciències Polítiques.

Entre les seves obres, destaquen El govern local a Europa (1977), Governar la fragmentació: Estat, regions i ents locals (1985) i Understanding Policy Decisions (2014; edició espanyola en coautoria amb Joan Subirats), així com una multitud d’articles en revistes especialitzades. El 2012, l’Associació Italiana de l’Avaluació li va concedir la distinció “Precursor de l’Avaluació a Itàlia”.

Dente serà investit el proper 7 d’octubre en el marc de l’Acte Inaugural del Curs 2019-2020. Us hi esperem!